DARMOWA DOSTAWA OD 150 PLN
Koszyk
0.00 

ZAKWASY

Zakwas imbirowo-kurkumowy 500 ml

14.90 

Produkt naturalnie fermentowany. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

 

SKŁAD:

Imbir, kurkuma, kardamon, sól 1%.                                                                                                            

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

 

OPAKOWANIE:

Butelka szklana 500 ml.

Zakwas orkiszowy na barszcz 500ml

11.90 

Ten zakwas, produkowany przez nas ze świeżo mielonej, orkiszowej mąki razowej, którą wstępnie zaparzamy wrzątkiem aby uaktywnić enzymy amylolityczne, naturalnie zawarte w świeżo mielonym ziarnie zbóż. Dzięki temu zabiegowi, zakwas pracuje bardzo mocno, tworzy gęstą zawiesinę, dając intensywny smak i odpowiednią zawiesistość. 

 

SKŁAD:

Mąka pszenna orkiszowa, razowa BIO 45 %, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól.

 

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

 

OPAKOWANIE:

Słoik 500ml

Zakwas selerowo – pietruszkowy 500 ml

14.90 

Produkt naturalnie fermentowany. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

WŁAŚCIWOŚCI:

Seler korzeniowy należy do najmniej kalorycznych warzyw, zawiera tylko 7 kcal. Ponadto, w swoim składzie ma aż 86 cennych składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Seler zawiera dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy. Oprócz tego zawiera jeszcze: naturalną witaminę B kompleks, kwas foliowy, witaminę PP. 

 

Korzeń pietruszki zawiera witaminę C, A, B, B6, B9, kwas foliowy, K, PP i E, żelazo, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, sód i mangan. Oprócz tego posiada olejki eteryczne (apiol, mirystycynę i terpeny), flawonoidy oraz kumaryny.

 

SKŁAD:

Seler, pietruszka, sól 1%.                                                                                                                           

 

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

 

OPAKOWANIE:

Butelka szklana 500 ml.

Zakwas z buraka 3 zioła 500 ml

12.90 

OPIS:

Produkt naturalnie fermentowany. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

 

SKŁAD:

Burak, czosnek, rozmaryn, majeranek, tymianek, sól.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

 

OPAKOWANIE:

Butelka szklana 500 ml.

Zakwas z buraka klasyczny 500 ml

11.90 

Produkt naturalnie fermentowany. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

 

WŁAŚCIWOŚCI:

Zakwas buraczany to naturalna szczepionka na odporność w okresie jesienno-zimowym i prawdziwa bomba witaminowo-minerałowa. Codzienne stosowanie zakwasu pomaga uniknąć jesienno-zimowych infekcji, uzupełnić niedobory witamin i minerałów. Buraki to prawdziwa bomba witaminowa i mineralna, która zawiera: żelazo, wapń, magnez, cynk, sód, potas, chlor, cynk, miedź, molibden, cez, rubid, kobalt. Buraki są również bogatym źródłem witaminy C, B6 i B12, oraz E dobrze przyswajalnych. Zakwas buraczany zawiera również organiczny kwas jabłkowy, cytrynowy i winny. Nieocenionym składnikiem omawianego zakwasu są bakterie kwasu mlekowego, dzięki którym zakwas buraczany działa przeciwwirusowo, antybakteryjnie, antynowotworowo. Ponadto zakwas buraczany oczyszcza i odtruwa organizm z zalegających w nim toksyn, zapobiega zakwaszeniu. Jest również prawdziwym eliksirem młodości dla skóry, włosów i paznokci. Dzięki dużej zawartości łatwo przyswajalnej witaminy C wspomaga proces odbudowy włókien kolagenowych. Zakwas buraczany jest również bogatym źródłem betaminy, czyli barwnika, któremu warzywo zawdzięcza swój kolor, będącego jednocześnie bardzo silnym antyoksydantem.

SKŁAD:

Burak, czosnek, sól 1%.                                                                                                                                                                                                                    

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

 

OPAKOWANIE:

Butelka szklana 500 ml.

Zakwas z buraka z chilli 500 ml

12.90 

Produkt naturalnie fermentowany. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

 

SKŁAD:

Burak, czosnek, chilli, sól.           

                                                                                                                 

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

 

OPAKOWANIE:

Butelka szklana 500 ml.

Zakwas z kiszonych pomidorów, ziołowo – pikantny 500ml

14.90 

Produkt naturalnie fermentowany. Zawiera żywe kultury bakterii. Niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów. 

 

SKŁAD:

Przecier z kiszonych pomidorów, sok z kiszonych ogórków, chilli.

 

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

 

OPAKOWANIE:

Masa netto 500ml.

Zakwas żytni na żur 500 ml

11.90 

To prawdziwy, kwaśny żur, produkowany przez nas ze świeżo mielonej, żytniej mąki razowej, którą wstępnie zaparzamy wrzątkiem aby uaktywnić enzymy amylolityczne, naturalnie zawarte w świeżo mielonym ziarnie żyta. Dzięki temu zabiegowi, zakwas pracuje bardzo mocno, tworzy gęstą zawiesinę, dając intensywny smak żuru i odpowiednią zawiesistość. 

 

SKŁAD:

Mąka żytnia, razowa BIO 45 %, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól.

 

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

 

OPAKOWANIE:

Słoik 500ml